"قطع درخت ها قتل یک انسان است و هیچ مسئولی در فضای سبز شهر تهران مجوز این کار را صادر نکرده است." این اظهارات سالیان پیش مسئولان شهرداری تهران در خصوص اخباری بود که از قطع درختان خیابان ولیعصر در سال 90 روی خط رسانه ها رفت.
به گزارش پام نیوز مختاری، مدیرعامل سازمان پارک ها آن روزها با قاطعیت گفت که شهرداری تهران از درختان محافظت می کند نه اینکه انها را قطع کند.
این در حالی است که بعد از این سخنان نیز هر روز اخباری از قطع درختان تهران روی خط رسانه ها رفت.
در سال 91 بود که قطع شبانه درختان توسط شهرداری در بلوار اندرزگو، تقاطع خیابان شریعتی تا بلوار کاوه واقع در قیطریه تهران گلایه ساکنان این منطقه را برانگیخت.
تعدادی از ساکنان این منطقه اما در آن روزها در اعتراض به قطع درختان گفتند: ماموران شهرداری بی توجه به درخواست ما و بدون توضیح درختان را شبانه کندند و بردند.
در سال 92 نیز این اتفاق در یک باغستان تکرار شد. درختان باغستان کاجی در منطقه شمس آباد تهران با دهها درخت کاج کهنسال هر روزه سرسبزی و امید را به ساکنان این منطقه بشارت می داد ،در آن روزها با مجوز شهرداری شبانه توسز افرادی ناشناس قطع شدند!
به این ترتیب است که قطع درختان باغات تهران می رود به موضوعی تکراری تبدیل شود که گفته میشود عامل آن کمیسیون ماده پنج طرح تفصیلی است که طبق آن شهرداری میتواند کاربری اراضی را تغییر دهد و ساختمانهای مسکونی را جایگزین فضای سبز کند.
حالا هم خبر رسیده است که بوستان مادر، زمینی هفتهکتاری در منطقه 5 که قرار بود پارکی شود برای شهروندان این منطقه ،اکنون به برج و پاساژ تبدیل میشود!
به گفته رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران، کمیسیون ماده پنج شهرداری هم در فرآیندی که جزئیات آن برای شورای شهر دوره چهارم روشن نیست، رای به تغییر کاربری این پارک و ساختوساز در آن داده است در حالی که، این کار غیرقانونی است و کمیسیون ماده ۵ نمیتواند زمینی که کاربری سبز داشته و دارد را با یک مصوبه، تبدیل به ساختمان و برج کند.
محمد حقانی با تاکید بر اینکه این پروژه را متوقف میکنم، گفته بود: مالک جدید این زمین (بانک) درخواست ساختوساز و تغییر کاربری این پارک را به کمیسیون ماده ۵ برده و مصوبه گرفته است. این حق را نداشتند که فضای سبز و کاربری سبز اراضی را تغییر دهند و مسکونی و اداری و تجاری کنند، چون در طرح جامع و تفصیلی، این زمین بهعنوان کاربری فضای سبز معرفی و تعیین شده است. ثانیا روند تملک این زمین توسط شهرداری و واگذاری آن به بانک مزبور برای ساختوساز، قانونی نیست.
او ادامه داده بود: شهرداری حق ندارد زمینی را که بهعنوان فضای سبز و به قیمت فضای سبز از مردم خریده، به قیمت اراضی تجاری، مسکونی و اداری به بانکها و بنگاههای اقتصادی واگذار کند، این کار باعث بیاعتمادی مردم به روند موجود در مدیریت شهری میشود.
وضعیت تغییر اراضی باغات تهران تا جایی پیش رفته است که حقانی با اعلام اینکه در دو دهه اخیر باغات تهران به شدت کاهش پیدا کرده و این موضوع نگران کننده است، خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته به جان باغها افتادند و سال هاست که دیگر باغی برای تهران باقی نمانده است.
در هر حال اینکار در حال انجام است و به نظر می رسد مانند دفعات قبل اعتراض مردم و شورای شهری ها نیز به جایی نمی رسد تا تهران آلوده که به دنبال راهی برای نفس کشیدن است هر روز و هر روز روزنه ای تنفس خود را که در ختان هستند از دست بدهد و این در حالی است که اگر یک درخت قدیمی در باغچه منزلی به هر دلیلی حتی خشک شدنم قطع شود صاحب خانه باید کلی جریمه نقدی به حساب شهرداری تهران واریز کند و معلوم نیست جریمه های نقدی شهرداری را چه کسی باید به مردم تهران بپردازد؟!!!